Όταν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου παραχαράσσουν την Ιστορία

Του Δημοσθένη Καραγιάννη

ΚΡΗΤΗ!

Δεν τα κατάφερες καλά Κρήτη λεβεντογέννα

να καθαρίσεις τη βρωμιά από τα περασμένα…

Κι άφησες τους λεβέντες σου στη βρώση τω γ-κοράκω

τω δοσιλόγω, τω γλυφτώ και τω χωροφυλάκω…  

ΟΤΑΝ  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.

Στα ψιλά γράμματα του τύπου, ηλεκτρονικού και ημερήσιου, πιθανά και περιοδικού (αν και περιοδικά δεν γνωρίζω να εκδίδονται στις μέρες μας) φαίνεται πως πέρασε η συνταρακτική είδηση – απόφαση βόμβα!!! – της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης με την οποία αποφασίστηκε να λήξει ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος και στην Κρήτη την 10η Μαΐου 1945!

Και βέβαια δεν προσδιορίστηκε ως η ημερομηνία «απελευθέρωσης» – αυτό κι αν θα ήτανε γελοιοποίηση, διασυρμός και εξευτελισμός ακραίος!!! – ή κάτι σχετικό – έστω – με τη ναζιστική κατοχή, αλλά έτσι ξεκάρφωτα, ανιστόρητα και υποτακτικά (εξάλλου δεν διακρίνει τις ντόπιες Αρχές η ιστορική ευαισθησία και πιστότητα), αφού ως γνωστό η ναζιστές παράδωσαν κρυφά και συμφωνημένα τη διαδοχή τους στους Εγγλέζους κι αυτοί με τη σειρά τους στους Αμερικανούς.

Προφανώς η 10η Μαΐου κάτι άλλο θα θέλει ή να «κουκουλώσει» ή να «διατρανώσει»!

Είναι γνωστό πως οι τρεις άλλοι νομοί της Κρήτης άδειασαν από τους ναζί τον Οκτώβρη του 1944, αφού η ναζιστική σημαία (η προτελευταία στον κόσμο) κατέβηκε απ’ τον ιστό της στα Χανιά την 23η του Μάη 1945. Και μπορεί να έγινε επίσημη (με αγγλογερμανικά στρατεύματα που απέδιδαν τιμές) η υποστολή της ναζιστικής «πατσαβούρας», η παρουσία όμως των 17.000 πάνοπλων γερμανών στρατιωτών με άθικτο το βαρύ τους οπλισμό στην «Οχυρά θέση της Κρήτης» υπό τη διοίκηση του στρατηγού Μπέντακ, συνεχίστηκε μέχρι και τον Ιούνιο σε μια παραλιακή λωρίδα μήκους 65 χιλιομέτρων από το Μάλεμε μέχρι τη Σούδα!

Όλοι αυτοί οι Γερμανοί συμπολέμησαν και βοηθήθηκαν παντοιοτρόπως από τον «εθνικό στρατό» και τις ορδές των Μπαντουβάδων, Γυπαρέων και λοιπών παρακρατικών εναντίον του ΕΛΑΣ Χανίων που συνέχισε να πολεμά τους Γερμανούς μη αποδεχόμενος τις εγγλέζικες συμφωνίες που υπογράφτηκαν κρυφά και ύπουλα πίσω απ’ τις πλάτες των πατριωτών, αλλά όχι και των πουλημένων Ελλήνων πολιτικών, στρατιωτικών και ξεπουλημένων ανταρτών (συνθήκη Λισαβόνας). Γιατί αυτοί οι τελευταίοι τις εφάρμοσαν σε βάρος της πατρίδας πιστά και μέχρι κεραίας. Και σήμερα οι απόγονοί τους βέβαια δε μπορούν ν’ αντέξουν το βάρος αυτής της αλήθειας και συνεχίζουν το έργο των προγόνων τους!

Είναι γνωστό πως η Κρήτη δεν παραδόθηκε σε κανέναν Έλληνα είτε πολιτικό, είτε στρατιωτικό. Η επίσημη «απελευθέρωση» και της Ελλάδας και της Κρήτης έγινε δι’ αντιπροσώπων! Κάτι σαν γάμος κινέζικος, με παρουσία …αντί γαμπρού, «αλέκτωρός τινος»! Η προσπάθεια των Εγγλέζων να κρατήσουν ως αποικία ή εξαρτημένη την Κρήτη, κάτω απ’ την προστασία τους (μια πολιτική αιώνων) σ’ ένα καθεστώς αυτονομίας, βρισκόταν σε πλήρη σχεδιαστική εξέλιξη (στην περίπτωση που θα επικρατούσε ο Δημοκρατικός Στρατός στην ηπειρωτική Ελλάδα οι Εγγλέζοι δεν είχαν ουδεμία πρόθεση να επιτρέψουν ν’ ακολουθήσει και η Κρήτη την ελληνική πορεία) με τη βοήθεια των ντόπιων «νεοκουίσλιγκς», «εθνικιστών», πατριδοκάπηλων και «επιχρυσωμένων» καπετανέων. Στα σχέδια αυτά βέβαια αντιδρούσε σφοδρά ο ΕΛΑΣ που στην Κρήτη δεν ακολούθησε τη συνθήκη της Βάρκιζας, αφού οι Γερμανοί δεν είχαν εγκαταλείψει το νησί.

Από το «στρατηγέ ιδού ο στρατός σας» που με περηφάνια «παράδωσε» ο Κανελλόπουλος στον Βαν Φλιτ για να ξεκάνει τον Δημοκρατικό Στρατό, μέχρι εκείνο το αμίμητο του…νεοεθνάρχη «Ανήκομεν εις την Δύσιν», δηλαδή είμαστε περιουσία των δυτικών κρατών, πέρα από την αλήθεια τους ενέχουν και το απόλυτο όνειδος των Νεοελλήνων. Και βέβαια – του Σοπενάουερ ο λόγος – «όποιος αισθάνεται τον εαυτό του σκουλήκι, πως έχει την απαίτηση να μην τον πατά ο άλλος;).

Στην συμφωνία για την παράδοση του νησιού από τους Γερμανούς στους Άγγλους που υπογράφτηκε στις 9 Μαΐου 1945 προβλέπεται η παραμονή των Γερμανών στο νησί για όσον καιρό χρειάζεται μέχρι να «παραλάβουν» το νησί οι Εγγλέζοι. Η παρουσία κάποιων αξιωματικών του ελληνικού στρατού δεν ήτανε απλώς τυπική στη διαδικασία, αλλά έγινε για τον εξευτελισμό τους και για να χωνέψουν καλά πως τους έχουν χ….μένους οι νέοι «επικυρίαρχοι».

Η συμφωνία αυτή έγινε στα πλαίσια προηγούμενης υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας στη Λισαβόνα το Φθινόπωρο του 1944 και αφορούσε την Ελλάδα, αλλά χωρίς την παρουσία έστω κι ενός Έλληνα …φαντάρου! Τόσο υποτέλεια, παραχώρηση ανεξαρτησίας, διεθνές ρεζίλεμα και διασυρμός της Ελλάδας από τους Εγγλέζους και από τους ντόπιους υποτακτικούς της (Τσουδερό, Παπανδρέου, Κανελλόπουλο, Παπάγο, Πλαστήρα, Βενιζέλο και λοιπούς …υπερπατριώτες!!!).

Τι ορίσατε να γιορτάζετε λοιπόν κύριοι της Περιφερειακής …Ανάπτυξης;

Ποια …επέτειο συνεχίζετε να τιμάτε;

Μήπως τη συντριβή του ναζισμού της Ευρώπης;

Κι αν ναι (που δεν το πιστεύω), πως γιορτάζετε τη συντριβή του ναζισμού χωρίς τους βασικούς συντελεστές της, τον Κόκκινο Στρατό και την τότε Σοβιετική Ένωση; Τόσο πολύ …(δικαίως βέβαια!) ακόμα τους φοβάστε;   

Ποιον νέο εξευτελισμό προετοιμάζετε;

Εξέλιπε κάθε ίχνος περηφάνιας και αξιοπρέπειας σ’ αυτόν τον τόπο και από τους «ντόπιους;» «εκπροσώπους» του; Ποιοι «κυβερνάνε» σήμερα την Ευρώπη; Για ρίχτε μια ματιά στους «εταίρους» σας; Όλα τ’ «αποσπορίδια» του ναζισμού βρίσκονται στις καίριες θέσεις της!

Επίσημους κι ανεπίσημους «σοβαρούς» και παραχαράκτες της ιστορίας του τόπου, υποτακτικούς κι εντολοδόχους της Μαμάς Γερμανίας και των ναζιστών απογόνων της στην ΕΕ, συνάξετε τους νέους υπόδουλους να γιορτάσετε τη … «Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ειρήνης»!

Καλέσετε στους γιορτασμούς σας και τον τέως επίτιμο «διδάκτορα» του Παν/μίου Κρήτης κ.κ. Χάινς Ρίχτερ (αυτό τουλάχιστον …επιδιορθώθηκε με την ανάκληση του τίτλου μετά το διασυρμό) με τις καινοτόμες ιστορικές του απόψεις του πανευρωπαϊκού εξαγνισμού και ιδίως του ναζισμού;  

Μήπως όμως να το ξανασκεφτείτε και να «ορίσετε» μια απ’ τις πολλές ημερομηνίες διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας ως «Ημέρα Ευρωπαϊκής Ειρήνης;». Υπάρχουν αρκετές πρόσφορες ημερομηνίες και τις ξέρετε, γιατί κι εσείς τις στηρίξατε!!! Αυτό τουλάχιστον θα ήτανε πιο τίμιο από μέρους σας!

Προτείνω σαν πιο κατάλληλη «Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ειρήνης» τη 10η Ιουνίου, μέρα που σταμάτησαν οι βρώμικοι ΝΑΤΟϊκοί (και με την υποστηρικτική σας συμμετοχή και πολιτική στήριξη) βομβαρδισμοί εναντίον των αμάχων της Γιουγκοσλαβίας με βόμβες ουρανίου!

Σας ταιριάζει περισσότερο!!!

Και επιτέλους η απορία για το «ποιος εκκολάπτει το αυγό του φιδιού» βρίσκει την απάντησή της!

Γιατί στην εποχή μας και ο βήχας και ο έρωτας μπορούν να καλυφτούν!

Ο φασισμός ποτέ!!!

Δήμος Σθένης    

Σχετικά Άρθρα

3 Thoughts to “Όταν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου παραχαράσσουν την Ιστορία”

  1. Δήμος Σθένης

    Από το επίσημο μετεμφυλιακό κράτος και βέβαια δεν θα μπορούσε να αναφερθεί η ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης, Και πολύ περισσότερο ως διδακτικό αντικείμενο, αφού η ιστορία “γράφεται” από τους νικητές κι αφού το “δωσιλογικό σύστημα της ραλλικής -ταγματασφαλίτικης συνέχειας” ανάλαβε να υπηρετήσει και να συνεχίσει την πολιτική των Εγγλέζων και των νεοκατακτητών της χώρας. Τι θα έκανε δηλαδή; Θα δίδασκε στο λαό τα κατορθώματά της; Και σήμερα το ίδιο ισχύει με τους απογόνους όλων αυτών και τα τσιράκια τους! Και αυτό είναι κατανοητό ως ένστικτο αυτοδιάσωσης! Όμως το να υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιοι “πολυγραφότατοι ερευνητές-παπαγαλάκια” που διεκδικούν τίτλους Dr και ασχολούνται με την πρόσφατη ιστορία της κατοχής, της μάχης των αλεξιπτωτιστών και της αντίστασης και δεν αναφέρουν στα κείμενά τους ούτε λέξη για το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ., τους κομμουνιστές και τη δράση τους, πως χαρακτηρίζεται;Τους πιάνει ιδεολογική ασφυξία”” (φαίνεται από τα γραπτά τους πως πνίγονται) και ανατριχίλα ακόμα κι όταν παραδοξολογούν όντας αναγκασμένοι να παρακάμψουν και να απαλείψουν τη δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των πρωτοπόρων κομμουνιστών από την αντίσταση, Η μισαλλοδοξία τους είναι κάτι το απίστευτο! Όχι βέβαια πως η αντίσταση χάνει κάτι από το κύρος και το μεγαλείο της. Άλλοι χάνουν το κύρος (αν υπάρχει) και την ειλικρίνειά τους (που υποθετικά υπάρχει)! Αναρωτιέμαι όμως, αν κι έχω τις απαντήσεις!!! Πως είναι δυνατόν ένας που υπογράφει ως “Dr. Ιστορίας” να βλέπει την Ιστορία με σφραγισμένο από χοντρό – αδιαπέραστο μονόκλ στο αριστερό του μάτι; Ή μήπως είναι τόσο αλλήθωρος; Καταλαβαίνω βέβαια και αποδέχομαι πως “αντικειμενική” ιστορία δεν υπάρχει. Όμως πιστεύω πως η ΙΣΤΟΡΙΑ -και το πιστεύω ακράδαντα – δεν είναι σαν τη θεόστραβη Δικαιοσύνη, ούτε όμως και σαν τις πλαστές ή επίπλαστες αστικοδημοκρατικές κυβερνητικές πλειοψηφίες! Κι αυτό επειδή πιστεύω πως το ιστορικό υλικό, επειδή ακριβώς είναι το αέναο υποδόριο κοινωνικό υλικό, βρίσκεται πάντοτε υπό διαρκή ανανέωση, έλεγχο, έρευνα, αποκάλυψη, θέαση και συζήτηση! Όπως κι αν έχει το πράγμα ένα είναι βέβαιο: πως τέτοιοι “επιστήμονες” πέρα από “θυμιατά συμφερόντων” είναι και τρικλοποδιές στην επιστήμη της Ιστορίας η οποία βέβαια δεν πτοείται και τόσο από τέτοιες πρόσκαιρες και περιστασιακές “φουσκονεριές” και συνεχίζει το δρόμο της! Οι κατά καιρούς και τόπους “ανιστόρητοι ἱστορικοί” δε μπορούν ν’ ανακόψουν τον σκολιό δρόμο της αλήθειας της!!! Αυτό τουλάχιστον μας διαβεβαιώνει η …Ιστορία της Ιστορίας

  2. Elefteria Milaki

    Η συμμετοχή των κομμουνιστών στη Μάχη της Κρήτης αγνοήθηκε επιδεικτικά από τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια…Το ξέρω αυτό από πρώτο χέρι γιατί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θέμα της πτυχιακής μου εργασίας ήταν η Μάχη της Κρήτης και πουθενά στις πηγές των ελλήνων και των συμμάχων δεν αναφέρθηκαν οι αριστεροί…Οι περισσότεροι Κρητικοί δεν ήταν αριστεροί, ήταν απλοί αγρότες και έκαναν το δικό τους αγώνα στη μάχη και στην αντίσταση, κόντρα σε όλους…Γιατί και τότε υπήρχαν αρχηγοί που δεν ήθελαν απλά να διώξουν τους γερμανούς, ήθελαν να τους διώξουν για να επικρατήσουν οι ίδιοι.

  3. Elefteria Milaki

    Σιγά τώρα, και οι Γερμανοί γιορτάζουν χρόνια τώρα την “απελευθέρωση” από το…”φασισμό του Χίτλερ”… Ήτανε λέει κάτι άγριοι οι Κρητικοί χωρίς ίχνος τιμής, γιατί λέει και στο πόλεμο υπάρχει…τιμή που δεν επιτρέπει σε γυναικόπαιδα να χτυπάνε τον εχθρό! Μάλλον έτσι θα γιορτάζουμε στο εξής τη μάχη της Κρήτης. Οι χωροφυλάκοι πάντως και η σχολή Ευελπίδων ήταν από τους λίγους Έλληνες υπερασπιστές της Κρήτης, αν εξαιρέσεις τα συμμαχικά στρατεύματα και τον άμαχο πληθυσμό. Γιατί οι παππούδες μας, η μεραρχία Κρήτης, δεν είχαν γυρίσει ακόμη από την Αλβανία, αφού τους παράτησαν στη μοίρα τους νηστικούς να επιστρέψουν στην Κρήτη μόνοι τους…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί